tiistai 31. joulukuuta 2013

Ylläs part 2 ja Isometsän Nousun valloitus

Ihanaa uutta vuotta kaikille! Olkoonkin se täynnä riemua, onnea ja rakkautta. Sekaan mahtuu taatusti myös vastoinkäymisiä, mutta ne selätetään entistä vahvempina!


Vuosi vaihtui täällä Ylläksellä kaveripariskunnan kanssa Pihvikeisarissa syömällä ja lyhtyjen lähetystä ja raketteja seuraamalla. Aikaisemmin tänään, heti aamiaisen jälkeen, lähdettiin Antin kanssa ajelemaan Leville. Lunta satoi, joten ei huipulle ajettu, mutta pyörittiin siinä kylässä pari tuntia. Lounaalla käytiin ihanassa pannukakkupaikassa, jossa Antti otti pannarin salamilla, sipulilla, paprikalla ja jauhelihalla. Oli tosi hyvää! Samoin mun kinkku-sipuli-oliivi-paprikamunakas. Levi oli kovin erilainen paikka kuin Ylläs. Siellä oli menoa ja meininkiä, kun taas Ylläksellä on rauhallisempaa. Illalla ennen Pihvikeisariin lähtöä käytiin heittämässä kympin hiihtolenkki valaistulla ladulla.

Äkäsjärven luota lähetettiin parituhatta paperilyhtyä taivaalle vuoden vaihtuessa. Niitä sai ostaa pientä korvausta vastaan, mutta me tyydyttiin katselemaan (siis ihastelemaan) niitä. Loistava idea! Lyhdyt olivat tosi kauniita pimeässä yössä, eivätkä eläimet tai lapset niitä säikkyneet (itsestäni puhumattakaan).

 

Postauksen otsikko puolestaan viittaa eiliseen hiihtolenkkiin. Parin päivän ajan kerättiin hiihtokuntoa (ja rohkeutta) kohdata legendaarinen Isometsän nousu. Se on ehkä 1,5km pitkä nousu, ja se kohoaa arviolta 100m ylöspäin. Saa korjata jos on tarkempaa tietoa! Joka tapauksessa se on erittäinkin sykettä nostattava nousu. Se oli ehkä jopa pidempi kuin viime vuodesta muistinkaan, mutta ylös päästiin ilman taukoa ja koko matkan liu'uttamalla. Taisteluvoitto! Siitä me sitten jatkettiin Tunturijärvelle matkaa ja kohti Velhon kotaa. Ihana ja tunnelmallinen latukahvila, jossa tankattiin energiaa kuumalla mehulla. Siitä loppurutistus kämpille. Matkaa kertyi noin 17 kilometriä. Sykemittari on tykännyt kuluvan lappiviikon ajan huutaa maksimisykkeitä jokaisen hiihtolenkin jälkeen. :D



Huomenna jatkuvat harjoitukset. Vielä kerran; loistavaa uutta vuotta kaikille sekä terveyttä ja hyvää oloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti