sunnuntai 1. joulukuuta 2013

1. Adventti

Perjantaina mä kävin vaatteita illan läpi Antin kanssa ja päätettiin mitkä saa lähteä kirpparille. Hinnoiteltiin ja pakattiin laatikkoon. Mähän siis aikaisemmin päivällä olin soittanut kirpparille ja kysynyt vapaata kuuden päivän pöytää ja ensi viikolle oli sopivasti peruutuspaikka. Minäpä otin sen, niin ei auttanut kuin laittaa hösseliksi ja kerätä kamat kasaan.
Iskä tuli syömään meille ja mä lähdin sen kanssa hakeen äitiä kymmenen aikaan lentokententältä Pirkkalasta. Menin sitten niiden kyydillä maalle, kun Antilla oli ylitöitä heti aamusta.

Lauantaina tein perunarieskoja pitkästä aikaa. Oli kyllä hyviä. Sitten vein matonkuteita Neuvonta-asemalle, mistä äiti oli vuokrannut käyttöönsä puut, joilla pystyy tekemään 160cm leveetä mattoa. Mahtavaa, me saadaan tosiaan jouluksi uusi matto lattiaan! Paikallisessa käsityöliikkeessä kuolasin Mailegin tonttujakin....

Perunarieska

Sitten yhdentoista aikaan mä menin siskolle. Tämä oli se, mistä edellisessä postauksessa vihjasin. Menin siis auttamaan Annin, kummitytön, 6-vuotis synttärikemuissa. Vieraita oli neljätoista, eli yhteensä VIISITOISTA pientä innokasta juhlijaa. :D Tädillä oli hiki hatussa, mutta lapset viihtyivät ja hyppivät sokerihumalassa joka paikkaan. ;) Juhlien saldona oli yksi irronnut hammas ja yksi kadonnut korvakoru. Hammas oli onneksi jo valmiiksi heilunut maitohammas, eikä kadonnut kukkakorviskaan tyttöä hirveästi haitannut. Jopa viisi poikaa oli uskaltautunut juhliin mukaan! Pääsääntöisesti juhlijat olivat eskarilaisia, mutta mukana oli myös naapurin 4-vuotias tyttö, joka pysyi isompien tahdissa mukana täydellisesti. Smurffit soi spotifysta ja Angry Birds kakku teki kauppansa.

Toisessa kattauksessa oli sitten mummu ja papat, sekä tietenkin mä ja Antti. :P

Angry Birds -kakku

Teemaan kuuluva kattaus

Illaksi tultii kotiin Tampereelle. Haettiin varastosta lisää kirppistavaraa, lähinnä pelejä ja verhoja. Sitten mentiin Napoliin Antin nimpparipizzalle, kunnes sitten nukahdettiin molemmat kotisohvalle yhdentoista aikaan. Kävi eskari-ikäisten synttärijuhlat voimille. ;)

Synttäriruusut


Sunnuntaiaamuna mä vihdoin keräsin parvekkeelta ja ulkoa syyskukat pois, sekä laitoin parvekkeen syyskuntoon. Sitten lähdin jäähallille iskän, äitin ja Annin kanssa katsomaan Tapparan  Joulun Taikaa -taitoluistelushowta. Oli kyllä sydäntä lämmittäviä esityksiä, kun pienet taitoluistelijat valtasivat jään. Taitavia lapsia tosiaan! Lähdin jäähallilta väliajan jälkeen, kun piti viedä tavarat kirpputorille. Melkoinen häslinki siellä olikin ja heti pari tunikaa löysi uuden kodin.
Eskimo suojautui hyytävältä tuulelta...
Antti lähti illaksi töihin, joten mä suuntasin kulkuni Elixiaan ja spinningiin. Illalla kävelin vielä Kodin ykkösestä hakemassa jouluvalot parvekkeen lyhtyyn.

Jouluvalot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti