perjantai 3. tammikuuta 2014

Ylläs part 3

Kotimatkalla. Tässä repsikassa istuessa on hyvä muistella kulunutta viikkoa Ylläksen tykkylumien keskellä.

Keskiviikkona, vuoden ensimmäisenä päivänä, me lähdettiin poikien kanssa hiihtämään päämääränä kahvila Elämänluukku. Se on kahvila, jonne pääsee myös autolla. Niimpä me sovittiin sinne kahvitreffit J:n, tyttöjen ja koiran kanssa. Ei oltu aiemmin hiihdetty sinne, joten reitti oli tuntematon. Noh, se hiihtolenkki menikin sitten vähän reisille... Latu kulki pääsääntöisesti järven jäällä, jota ei oltu ajettu kuin kerran, koska jäällä oli aiemmin ollut niin paljon vettä. Asia selvisi meille vasta perillä. Arvaattekin varmaan kuinka lahjakkaasti suksi upposi ja matka taittui todella raskaasti! Kaikki kolme oltiin kahvilaan päästyämme niin rikki, poikki ja puhki, että takaisin hiihtämistä ei edes harkittu! :D Onneksi oli farmari... Ja sen vetoisuus tuli testattua! Kaikki mahduttiin autoon suksinemme hyvin..hmm..mielenkiintoisella tavalla. ;) Naurettiin, että melkoisia urheilijoita kun autolla tullaan takas kämpille! Hah! Tuli siitä silti hiihtäen yli 11 kilometriä matkaa.


Joka päivä, seitsemän päivän ajan, kävimme Antin kanssa hiihtämässä. Hiihtolenkkien pituus vaihteli 10-17 kilometrin välillä. Älkää ottako musta mallia, sillä päivittäin viikon ajan, mun sykemittari huuteli maksimiharjoitusta. Ei kovin järkevää, mutta tämmöiseltä on/off -tyypiltä ei voi muuta odottaakaan. ;)

Tänäänkin käytiin vielä hiihtämässä, kun muu seurue lähti jo illalla ajelemaan takaisin kotiin. Aamulla olikin viikon paras hiihtosää! Latu oli ihan huippukunnossa, oli sääli pakata tavarat ja lähteä kotiin. Viikko meni niin nopeasti.

Mä ajoin Tornioon saakka ja sitten Antti hyppäsi puikkoihin. Kyllä tämä Suomi on pitkä maa! Tunnen sen istuinluissani ja nyt ollaan vasta Oulun kohdalla menossa...


Lumiraja muuten menee tuossa Tornion kohdalla. Toivottavasti pian tulee eteläänkin lunta, jotta pääsee Kauppiinkin sivakoimaan. :)

Loppukevennyksenä vielä kuva autosta, jonka varmaan tunnistattekin eräästä leffasta. ;)


Tämän lomaviikon jäljiltä on ihana palata kotiin loppiaisen viettoon ja tiistaina virkeänä sekä levänneenä töihin. ;)

2 kommenttia:

  1. Tuo Elämänluukun visiitti painaa vieläkin :D Mukavaa luettavaa tämä blogi!


    -Juha

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Juha, todellakin painaa! Ehkä me tästä eteenpäin pysytään vain hyväksi havaituilla laduilla, kun tää hasardi on tapahtunut jo kahdesti! :D Haa, kiva kun jaksat lukea tätä jaarittelua.;)

      Poista