maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäispäivät

Sunnuntaiaamu valkeni maaseudulla myöhään, sillä nukuin puoli yhdeksään saakka! En muista koska olisin viimeeksi nukkunut niin myöhään.

Aamupäivällä lähdettiin Antin ja iskän kanssa laskemaan vene vesille ja huristeltiin mökille katsomaan talven tuhoja. Niitä ei onnekseen pahemmin ollut. Ainoastaan jäiden lähtö oli murjonut laiturit. Niiden korjailua taitaa iskällä olla viikolla ohjelmassa...
Myrsky ei ollut katkonut oksia, eivätkä hiiret olleet eksyneet mökkiin. Kaikki kunnossa siis! Hetki fiilisteltiin kaunista kevätpäivää ennenkuin suunnattiin takaisin talolle.

Mökkimaisemaa

Kaunis järvi...



Joutsenpari

Takaisin päästyämme aloitin Ainon leipätehtailun ja laitoin perunat kiehumaan. Antti savusti lohen, joten herkkuruoka kruunasi ensimmäisen pääsiäispäivän.

Alkuillasta lähdettiin ajelemaan takaisin Tampereelle siskon kautta. Kävimme moikkaamassa lapsia pikaisesti. Kotiin päästyämme heitimme lenkkikamat niskaan ja lähdettiin kävelylle upeeseen auringonpaisteeseen!

Upea auringonpaiste on jatkunut tänäänkin. Aamusta aloitettiin tehosiivous. Sen ansiosta ikkunat on häikäisevän kirkkaat, kesäverhot vaihdettu ikkunoihin ja araliakin sai uudet mullat. Meillä on sohvassa irtopäälliset, joten heitin ne pesukoneeseen ja silitin takaisin paikoilleen. Älyttömän hyvä (ja ehdoton) juttu vaaleassa sohvassa. Siivotessa kului lähes koko päivä ja Antin piti jo viideksi lähtee ylitöihin. Mä päätin palkita itseni tehosiivouksesta ja lähdin lenkille! Siellähän oli lähes hellekelit. :) 

Loppuviikolle jäi parvekkeen pesu, myös parvekelasien. Lisäksi "hortonomi" mieheni aikoo puunata pihan kuntoon. Se oli Aamulehden liitteestä lukenut nurmikonhoito-ohjeita, joten se lainasi iskältä talikon ja aikoo sillä pistellä ilmareikiä nurtsiin. Kuulemma tarvitsee hakea Plantagenista kalkkia ja nurmisiementä myös. Ihanaa kun joku muu hoitaa pihan! :)

Aurinkoista viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti