maanantai 6. lokakuuta 2014

Vadelmavenepakolainen

No joo, siinähän se viime viikko(kin) vierähti hujauksessa. Oli joogailua keskiviikkona, poweria torstaina sekä sunnuntaina. Mutta torstaina olin neuvolassa! Se olikin ihan mielenkiintoinen käynti ja aikaa vierähti terkkarin vastaanotolla tunti. Antti oli mukana, ja käynnin aikana mentiin läpi mm. meidän kyseiselle kerralle täyttämä Tampereen kaupungin Keinu -lomake. Mulle ja Antille oli omat painokset, jotka täytettiin itsenäisesti. Sitten kun lomakkeet oli täynnä, niin vaihdettiin ja vertailtiin tuloksia. Nyt sitten mentiin tulokset vielä terkan kanssa läpi. Lomake käsitteli lähinnä parisuhdetta, sitä kuinka me toimitaan ristiriitatilanteissa, millaiset odotukset meillä on tulevaisuudelta vauvan kanssa, synnytyksestä ja imetyksestä kysymyksiä, taloudellisesta tilanteesta sekä muutama kysymys omasta lapsuudesta. Me koettiin kysymykset jollakin tavalla hölmöiksi, mutta ymmärrä että niitäkin parisuhteita on, joissa ei näistä asioista keskustella. Silloin taatusti toisen vastaukset saattaa havahduttaa. Niinpä meidän vastaukset olivat hyvin samanlaisia. Muutoinkin oli ihan mielenkiintoinen neuvolakäynti. Terveydenhoitaja tunnusteli vauvaa masun päältä ja totesi (onneksi) vauvan olevan raivotarjonnassa, eikä pitänyt hirveän todennäköisenä että enää vauva perätilaan kääntyisi, vaikka vielä se mahdollista olisikin. Lisäksi masun sf-mitta ei jäätävästi yläkäyrillä nyt mennyt, mutta toki keskikäyrän yläpuolella. Siitä huolimatta terveydenhoitaja oli sitä mieltä, että mulla vaan tulee tuo maha suoraan eteen, eikä leviä yhtään sivulle. Ja vauvaa tunnustellessaan totesi sen olevan hyvinkin normaalikokoinen, eikä ollenkaan suuri. Hemoglobiini oli 128, ja sain luvan jättää kokonaan kaikki rautalisät pois, jee!

Perjantaina töissä venähti vähän pitkäksi, mutta illalla käytiin elokuvissa katsomassa Vadelmavenepakolainen. Oli kyllä hyvä. :) Itse en ollut kauheasti ennalta tutustunut leffaan, joten menin takki auki -fiiliksellä ja yllätyin erittäin positiivisesti. Anttikin tykkäsi, mutta oli odottanut enemmän hauskoja kohtauksia. Elokuvan päähenkilöä esitti Jonas Karlsson, ja vetikin kyllä älyttömän hyvän roolin! Suosittelen kyllä katsomaan. :)




Ennen leffaa käytiin intialaisessa ravintolassa Nanda Devisssä syömässä vatsat täyteen. Jotenkin tuo mausteinen ruoka täyttää ihan erilailla, sillä jopa mun karkkipussi ei leffan aikana kauheasti tyhjentynyt.

Lauantaina oli rauhallinen aamu kotona, kauppareissu ja iltapäivällä Antti meni Teivoon raveihin. Mä suuntasin samalla kyydillä keskustaan ostoksille! :) Tosin en siellä puoltatoista tuntia pidempään viihtynyt, kun iski totaalinen uupumus, ja halusin vaan äkkiä tulla kotiin lepäileen. Ehdin silti käydä, sisutuskaupassa, Sokoksella, Espritillä ja Stockmannilla. Ja mitä tarttui mukaan? No Espritin loppuunmyyntialesta ihan vaan musta perustoppi ja Stockmannilta Gantin tyynynpäällinen makkariin, joka oli kantisalessa. Niin, ja Lexingtonin harmaa käsipyyhe. :) Sitä Gantin tyynynpäällistä meninkin katsomaan, sillä se piti nähdä livenä ja tehdä ostopäätös vasta sitten. Tämä siksi, että olen lopen kyllästynyt tähtikuosiin sisustuksessa. Sitä tursuilee kaikkialta ja jatkusvasti. Edelleen! Mutta koska meillä ei aikaisemmin tähtikuosia ole, tyynynpäällisen matsku kiehtoi (neulos) ja värikin miellytti silmään, niin kyllähän se piti kotiuttaa. :)

Siinä se nyt nököttää. Livenä vielä kivempi. :)


Vaikka kotiin päästyäni olin rikki-poikki-puhki, en malttanut silti lepäillä. Niinpä mä aloitin leipätehtailun. Tein saaristolaisleipää pitkästä aikaa, ja kun maltaiden makuun pääsin, niin lisäksi pyöräytin ison kasan mallassämpylöitä! Saaristolaisleipä olikin ihan huippuhyvää, kun sitä ei pitkään aikaan ollut syönyt. Siitä tulee aina sellainen ihana jouluinen fiilis... :) Ja kun Antti tuli kotiin ja huomasi leivät uunissa, meidän piti lähtee iltakävelylle lähi-Siwaan hakemaan kylmäsavulohta leivän päälle. :D Mähän en sitä voi syödä tällä hetkellä, mutta maistui se sellaisenaankin. :) Lauantailöylyt omassa saunassa, maha täynnä ja touhukas päivä. Lopputuloksena mä nukahdin sohvalle jo kympin aikaan.

Sunnuntaina olikin ihanan laiska aamu. Köllöttelyä sängyssä pitkään... Ihanaa vastapainoa arkiaamuille! Aamupalan jälkeen alettiin siivoamaan ennen kuin siirryimme ulkohommiin. Laitettiin piha talvikuntoon. Antti leikkasi nurmikon, heitettiin pihakukat bioon ja mä pesin ikkunat ulkoapäin. Myös terassi valmisteltiin talvikuntoon lasien pesulla, ja varastoon lähtivät sohvien pehmusteet ja tyynyt. Lyhdyt tuotiin varastosta ja kaupasta haettiin callunoita. Tervetuloa kirpsakat syysilmat ja vaikka kunnon pakkaset!

Kirpsakka syysilma oli kyllä tänään, kun pyöräilin kaupungilta kotiin. Onneksi oli pipo ja nahkahanskat! Näin kaveria töiden jälkeen kahvilassa. On kyllä mukava tapa aloittaa viikko. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti